Цена со 5% ДДВ.
Внесете ја својата е-пошта и ќе Ви пратиме порака кога продуктот ќе биде достапен на залиха.
Бесплатна достава над 950 ден.
Комбинирајте ги паметно вашите нарачки!
Време на испорака: 1-2 работни дена
Исто како и Ајнкорн или Камут пченицата, Емерот е една од најстарите пченици. Во мелницата Spielberger, зрното се меле во неколку чекори за да добиеме фино интегрално брашно, кое ги содржи сите вредни компоненти на зрното. Користете го органското интегрално брашно од Емер пченица за сите интегрални печива како што се интегрален леб, колачи или кифлички. Погодно е и за подготовка на вафли и палачинки.
- Вегански производ
- Содржи глутен
Наш рецепт: Леб од Емер пченица.
Начин на подготовка: 500 g Емер интегрално брашно, 350 ml вода, 20 g квасец, 10 g сол. Сите состојки се ставаат во сад, се замесува меко, мазно тесто и се остава да стаса на топло место околу 45 минути. Повторно се замесува убаво и се истура тестото во намрсена тава за леб. Оставете повторно да нарасне 30-40 минути. Загрејте ја рерната на 200 °C горната / долната полица од рерната и печете го лебот околу 50 минути.
Состав: Интегрално брашно од Емер пченица** (древен вид пченица).
**од биодинамично земјоделско потекло
Овој производ не содржи вештачки ароми.
Складирање: Да се чува на ладно и суво место.
Алергенски состојки: Житариците што содржат глутен.
Хранливи вредности на 100 g:
Енергија: 1430 kJ/341 kcal
Масти: 2,7 g
од кои заситени: 0,1 g
Јаглехидрати: 63,3 g
од кои шеќери: 3,3 g
Протеини: 10,8 g
Сол: 0,01 g
Ви благодариме за споделеното мислење и за вашата доверба!
Оставете коментар